Wybierz datę i sprawdź wydarzenia na dany dzień

Bitamina

Bitamina powstała z przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką trafia do słuchaczy jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwa się bardzo osobiście.

Bitamina

Czegoś takiego jeszcze nie słyszeliście, chyba, że słyszeliście ich. Chłopaki z Bitaminy łączą ze sobą eksperymentalne bity, hip hop, jazz, poezję i wszystko, co najpiękniejsze da się wyciągnąć z natury i otaczającego nas świata. Klimatycznie, nie do przesady, idealnie. Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”, kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko. Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym. 

Dyskografia:

Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)

Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)

Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)

C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records) 

Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records)

Polecamy Waszej uwadze: https://bitamina.bandcamp.com

Sprawdź także...